Društvo Zastava INPRO, d.o.o. osnovano je 11.12.1998. godine, kao samostalno preduzeće za proizvodnju ručnog alata, lako teretnih prikolica, invalidskih kolica, i punkt aparata.

    Tradicija proizvodnje ručnog alata u Zastavi datira još od 1853. godine i stalno je bila prisutna u Zastavinim fabrikama u Kragujevcu, a od 1992. godine otpočela je proizvodnja standardnog ručnog alata u fabrici automobila, da bi se narastanjem obima stvorili uslovi za formiranje preduzeća čija bi to bila primarna delatnost.

Na temelju tradicionalnog iskustva, uz angažovanje visoko stručnih kadrova i raspoloživih tehnologija u društvu Zastava Automobila, Fabrika Mehanička obrada i u društvu Zastava Kovačnica organizovana je proizvodnja ručnog, profesionalnog  i specijalnog alata za servisiranje i održavanje putničkih automobila.

    Garnitura za održavanje vozila

    Grip klješta i pojedinačni alati izvedeni prema specijalnim zahtevima kupaca.

    Pored toga u mogućnosti smo da ponudimo komplete mehaničarskog, električarskog i bravarskog alata, kao i opremanje servisa specijalnim alatima.

    Tehnološki postupak izrade alata obuhvata sledeće operacije: strugarsku obradu, kovanje, žarenje, provlačenje, bušenje, glodanje, obradu plastičnim deformisanjem, zavarivanje, obeležavanje, kaljenje, površinsku zaštitu i montažu.

    Kvalitet i sastav materijala ispituje se u Zastavinoj laboratoriji kao i u drugim ovlašćenim institutima širom zemlje, čime se u potpunosti ispunjavaju zahtevi u pogledu tvrdoće i maksimalnog opterećenja propisanim standardom JUS K G5 010.

Joomla templates by a4joomla